Monday, July 09, 2007

Quiz # 4



Guten Morgen 'Quizzers',


My latest quiz post.. Please send in your answers to sudharscool@yahoo.com

Happy quizzing,
Sudar

--------------------------------------------------------------

1) Identify X ?



Ans : Michael Jordan

2) My usual Google question.
Who draws the special Google home page logos for holidays and other celebrations?

Ans : Dennis Hwang

3) “And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast firem and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror“
Where can we find this saying??

Ans : When we type about:mozilla in Netspace/Firefox. Above extract is from 'The Book of Mozilla, 7:15' in Firefox 1.0

4) When Henry Ford died, amongst his last possessions was a test tube. What did it supposedly contain?

Ans : The last breath of Thomas Alva Edison

5) Who is this ??






Ans : Kevin Mitnick (The Ex-hacker who was caught by the FBI)

Check out<http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Mitnick

6) This was the classification of the highest quality of ships, by the Lloyds shipping Registrar of the world famous insurance association Lloyds. It has now become a phrase in the language meaning something of superior quality. What?

Ans : The term 'A-1'.


7) Complete this line “There is but one cup to win, eleven proud people, twelve proud nations, lean to win the cup ________ .

Ans: Share the magic.. :)


8) Connect…




Ans : The Sivaji song was filmed at the "Guggenheim museum" in Bilbao, Spain. The same monument was also featured in the Bond movie " The world is not enough".


9) What was advertised with the slogan “You press the button and we do the rest”?

Ans: Kodak


10) Q to my Chennai makkal ...
Identify this place today.



Ans: Spencer Plaza

11) X was originally developed by Stanley Morison together with Starling Burgess and Victor Lardent. It was commissioned to address the problems of high-speed printing on low quality newsprint. Identify X !

Ans: Times New Roman font, the default font for MS office till 2007.


All the best amigos... :)

Sunday, April 15, 2007

Quiz # 3

Bon Jour 'Quizzers',

My latest quiz post..
Please send in your answers to
sudharscool@yahoo.com

Happy quizzing,
Sudar
---------------------------------------------------------------

1) This is a vintage AD for what ?


Ans : Levis Strauss

2) India quaified for the world cup in the 1950's but could not playthe tournament due to a peculiar reason. What was the reason ?

Ans: They used to play barefeet which was against FIFA rules


3) Why is James Bond Associated with the Number 007?

Ans : 007 is the ISD code for Russia ( formerely USSR).

4) Identify this guy with the Handelbar moustache :) ?

Ans : Gregory Stephen Chappell [ our beloved ex-coach :) ]

5) Kafer in Germany, Fusca in Brazil, Cocinelle in France, Scathari in Greece, Sedan in Mexico, Brouk in Czech, Carocha in Portugal, Hipushit in Israel, Agruga in Iraq.
What am i referring to?

Ans : Volkswagen Beetle


6) 'Power of Simplicity' is the slogan for which software product ?

Ans : Tally (It is an Accounting Software )

7) The face of the main character of the film was modeled after AlbertEinstein, Carl Sandberg and a pup dog. Michael Jackson recorded the themesong "Someone in the dark", though it was not used, it features in thestorybook version of the film. When the cassette was released in the US, itwas made of green plastic. Identify the movie.

Ans : E.T (Extra Terrestrial)


8) Before video games, what did Nintendo manufacture ?

Ans : Japanese Playing Cards


9) Identify this very famous location in Chennai ..

Ans : Parry’s Corner (Opposite to Burma Bazaar )


10) “Shiloh” “Sphinx” ,“Yukon” are codenames of what ?

Ans : Microsoft SQL Server versions [Sphinx=SQL 7.0 , Shiloh=SQL 2000, Yukon = SQL 2005]


11) Idenify ! (a Clue is at the bottom of pic )

Ans : Jimmy Wales ( Co-founder of Wikipidea)


12) Last but not least .. - My usual Google question..

Connect the following pictures ...























Ans : The Language is each of these Google pages does not really exist.

Bork Bork Bork , Elmer Fudd, and Klingon languages


All the best amigos,
-- Sudar

Saturday, March 17, 2007

Quiz # 2

Hi 'Quizzers' ,

Enjoy round 2 of my quiz blog.
Please send in your answers to sudharscool@yahoo.com

Happy quizzing,
Sudar

---------------------------------------------------------------


1) Who faced the first ball in the first ever One-day match?

Ans : Geoffrey Boycott
(Trivia : he is also the 1st batsman to be dismissed in an ODI )

2) Connect these 3 people...


Ans: Coca-Cola.
The connect is Coke. The person on the left is John Pemberton, the person who invented the concoction. Aamir Khan is famous for his “Thanda matlab Coca Cola” ads and George Fernandes gained popularity because he was part of the movement that led to Coke being thrown out of the country in the 70s.

3) “Don’t dream it. Drive it. “ – is the tagline of which company?

Ans : Jaguar

4) On 7 Jan 2004 , Toyota Canada announced the name of a new car, calling it "the new wave of bold style”. This Special Edition Celica is a high-performance car, and is available in two colours - red and thundercloud. The original name was dumped when the car was released in January 2005. It is now called the Celica Sports Package. What was the dropped name?

Ans : Tsunami

5) Identify this doodle and tell me what it is supposed to signify..?

Ans : Doodle signifying Google’s motto “Don’t be Evil!”
(Trivia: this doodle was rejected and never appeared. Reason: Too Self-Obsessed.)

6) Where in Bangalore would you find the following words inscribed ‘Government’s work is God’s work’?
Ans : Vidhana Soudha.

7) Who is a "lollypop man" in Formula One?

Ans : The man who holds a sign of Stop and 1st gear in the pit to let off the car.

8) Connect these pics ..

Ans : Martin Scorcese.

9) “Basilisk Lizard”
“Zod” ,
“Etch” ,
“Feisty Fawn”.

What are these names of ? (Clue : think openly !)
Ans : Codenames of latest Linux Distros (OpenSusE 10.2 , Fedora Core 6, Debian and Ubuntu 7.04)

10) A Sitter. Identify this Device.


Ans : Apple i-Phone.

11) The article, where I took this from describes her this way – She joined a company that sold hot packs for lunch. The major thing her neighbor recollects is that she used to get curd rice for lunch most of the time. Maybe she knew that curd rice and X made a good combination. Who is she and what’s in the X?
Ans : Indira Nooyi - CEO of Pepsi Co.

12) When this marketing campaign(Ads are given below) was to be launched a lot of agencies were in the fray. Which company won and finally created this series of ads?



Ans : This was the India Shining series of ads, which were designed by Grey Worldwide.


Sunday, February 18, 2007

Quiz # 1


Hi Guys,

I wanted to create this quiz blog a long time back. But unfortunately, work @ Microsoft has kept me very busy. SO finally i managed to create a quiz blog. Happy quizzing ...

Please send in your answers to sudharscool@yahoo.com
---------------------------------------------------------------

1) Identify this Doodle which was displayed recently and tell me the unique thing about this Doodle which caused a controversy ?

Ans : Valentine’s Day doodle.
Controversy :- There is no “L” in it. It reads as ‘Googe’. Googleblog later confirmed that it was NOT a mistake. But “those with true romance and poetry in their soul will see the subtlety immediately”. Notice the small L in green color on top of the strawberry J

2) In 1895, as holders of the FA Cup, this team put the trophy on display in the window of a sports shop. The Cup was stolen and was never recovered. Hence, they were labeled as "The Villains". Identify the team.

Ans : Aston Villa (a.k.a the VILLAINS )

3) Nintendo's 'Mario' is one of the best known video game characters.

Who was Mario named after ? ?

Ans : Mario was named after Ninetendo’s landlord Mario Segale who was an Italian.

4) tangible item/service: price,
tangible item/service: price,
tangible item/service: price,
intangible item/concept: priceless.

What are the above lines ? (Clue : think Corporate, think Money)

Ans: Master Card


5) Identify the Company and its headquarters...?

Ans : Microsoft (Redmond HQ)


6) In the Internet lingo, if someone advised you to 'RTFM', what is he telling you to do?

Ans : Read The Fucking Manual. :)

7) Which drink was named by its inventor after rejecting the first six names that were offered?

Ans : 7 UP


8) What is Spanish for a "tall pole"?

Ans : Palo Alto (a.ka. Silicon Valley, california!)


9) A sitter... Identify the dudes and the organization they started..?

Ans : Infosys


10) This was created by X, Richard Curtis and Robin Driscoll with X playing the lead and started on 1st January 1990. An electrical engineer with degrees from Newcastle and oxford universities, how do we better know X as?

Ans : The unimitable Mr.Bean (a.k.a Rowan Atkinson )


11) Identify this place.















Ans: Guantanamo Bay , Cuba


12) He shares his first name with a character in "Peanuts". Who am I talking about?

Ans : Linus Torvalds


13) Whose Logo is this ?

Ans: Indian Railways

14) What do psychologists define as ‘a disorder in which strongly felt ethical and altruistic impulses are perpetually warring with extreme sexual longing often of a perverse nature?

Ans: LOVE


15) Many objects in India are trademarked with the ISI stamp. What is trademarked ISI No.1?

Ans: The Indian National Flag !



--
Adios amigos,

Sudar